Kərə yağı kalsium, fosfor, dəmir və bir sıra vitaminlərlə ( A1,B1, B2 və C) zəngindir.
Türk ürək-damar cərrahı Dr. Ergun Haliloglu kərə yağının bir çox özəlliyindən danışıb. O qeyd edib ki, kərəyağı A vitaminiylə zəngindir. Tərkibində antioksidant maddələr var. Yod daha çoxdur. İltihab, allergiya və xərçəng xəstəliyinin qarşısını alır. Dişlərə də xeyirlidir. Yaddaşı gücləndirir. Kalsium, fosfor, dəmir və bir sıra vitaminlərlə ( A1,B1, B2 və C) zəngindir. Kərəyağı rahat həzm olunur, mədəni yormur. Çiy olaraq yeyilir, unlu məmulatların hazırlanmasında istifadə olunur. Kərə yağında bişmiş yeməklər daha dadlı olur. Haliloğlu bədənin tükətdiyindən daha artıq əritməsinin vacibliyini qeyd edib. O, kanadalı alımin dediyinin əksinə olaraq, kərə yağının şəkər xəstəliyinin və piylənmənin müalicəsində xeyirli olduğunu bildirib. Haliloğlu onu da qeyd edib ki, bu yağın da normadan artıq yeyilməsi orqanizmə ziyandır. O, "bədən nə qədər yağ qəbul edirsə, ondan daha artıq yağdan azad olmalıdır. Əks təqdirdə artıq yağlar bədəndə yığılıb qalmasına səbəb ola bilər", - sözlərini də əlavə edib.