Çoxumuzun istifadə etdiyi "öküz qanı" faydasız imiş
Belə ki, həmin preparat sovet dövründə şəkərlə qaynadılmış mal qanından hazırlanırdı. Üstəlik, dadlandırıcıdan istifadə də mütləq idi. Çünki yalnız bu zaman preparat insan orqanizmində həll oluna bilərdi.
Myasnikov onu da qeyd edib ki, sovet dövründə anemiya(Qan azlığı-red.) kifayət qədər geniş yayılmış problem idi. Mal və ya öküzün qanında isə xeyli dəmir var. Bu da məlum xəstəliklərdə çox təsirli olmasa belə, qanda hemoqlobinin miqdarını artırır.
Amma müasir "Hematogen"lərin tərkibi idealdan çox uzaqdır. Mütəxəssislərdə belə fikir formalaşıb ki, hazırkı aptek "Hematogen"ləri qanda dəmir çatışmazlığını kompensasiya edə bilməz.
Tural Tağıyev
AzVision.az