İranda ət və balığın bahalaşması makarona tələbatı artırıb
Qeyd olunub ki, 2011-ci ildə hər bir iranlı ildə orta hesabla 13 kiloqram qırmızı ət istehlak edirdi.
Bu rəqəm 2021-ci ildə 54 faiz azalaraq hər bir iranlı üçün 6 kiloqrama düşüb. 2011-ci ildə balıq məhsullarının istehlakı hər bir iranlı üçün il ərzində 4 kiloqram təşkil edirdisə, bu rəqəm 2021-ci ildə 50 faiz azalaraq 2 kiloqrama düşüb. Əvəzində əriştə və makaron istehlakı bu müddət ərzində 14 faiz artıb və hər bir İran vətəndaşı il ərzində 8 kiloqram əriştə və makaron istehlak edir.
Qeyd edək ki, son günlər İranda makaron və əriştə qıtlığı yaranıb. Çörək və un məmulatlarının qiyməti bahalaşıb.
AzVision.az