Komitənin mətbuat xidmətindən AzVision.az-a verilən məlumata görə, araşdırmalar zamanı "Halal Bərəkət" nişanlı süd məhsullarının texnoloji təlimat və reseptura olmadan gözəyarı hazırlandığı, xammal və istehsal olunmuş məhsulların temperatur rejiminə və mal qonşuluğu qaydalarına əməl olunmadan saxlanıldığı aşkar edilib. Aparılan dövlət nəzarəti tədbirləri nəticəsində məhsulların markalanmasının da standartların tələblərinə cavab vermədiyi müəyyən edilib.
Belə ki, məhsullar üzərində onların saxlanma şəraiti, yararlılıq müddəti, tərkibi haqqında təhrif olunmuş məlumatlar göstərilib.
Reseptura üzrə yararlılıq müddəti 10 faiz yağlı xamada 72 saat, 3,2 faiz yağlı qatıqda 14 sutka, dovğada 14 sutka, ayranda 72 saat olduğu halda hər birində əsassız olaraq 20 sutka qeyd edilib. Həmçinin 1,4 faizli ayranın yağlılğı 1,6 faiz göstərilib. Pendir istehsalı zamanı texnoloji prosses bitdikdən sonra istehsalçı müəssisədə 8 dərəcədən yuxarı olmayan temperaturda duz məhlulunun içərisində saxlanılmalı olduğu halda, məhsul dəmir qablarda polietilen klyonkaların içərisinə qoyularaq soyuducularda saxlanılıb.
Müəssisədə yoxlama zamanı istehsalda istifadə üçün nəzərdə tutulmamış tərkibi saflaşdırılan, dezodorasiya edilmiş bitki yağlarından ibarət süd yağı əvəzedicisi aşkar edilib.
Müəssisənin resepturalarında bitki yağından istifadə edilməsi nəzərdə tutulmadığı halda, normativ sənədlərin tələblərinə zidd olaraq məhsulların istehsalında bu yağdan isitifadə edilib.
Aşkar edilən bu və digər nöqsanlarla bağlı normativ sənədlərin tələblərinə cavab verməyən məhsul partiyası aktlaşdırılaraq satışının qadağan olunması barədə tələbnamə verilib, İnzibati Xətalar Məcəlləsinin müvafiq maddələrinə əsasən inzibati protokol tərtib olunub.