Qadınların daha çox yeməli olduğu məhsullar
Nəticələr göstərib ki, emal olunmuş qidaların istehlakının 50% azaldılması, minimal işlənmiş və ya işlənməmiş qidaların istehlakının 25-75% artırılması trigliseridlərin səviyyəsini 2,8% azaldır. İşlənmiş qidalara hazırlamaq üçün bir çox emal mərhələsini tələb edən qidalar daxildir. Çox vaxt bu qidalar yüksək kalorili, şəkərli və yağlıdır, digər qida maddələrində isə aşağıdır.
Beləliklə, krakerlər, kartof qızartması, səhər yeməyi taxılları və kolbasa ultra emal edilmiş hesab olunur. İşlənməmiş qidalara meyvələr, tərəvəzlər, qoz-fındıq, göbələklər və ət daxildir.
AzVision.az
Teqlər: